BLOEMENWEIDE

U bent hier: Home > bloemenweide

Bloemenweide aanleggen

Een bloemenweide is een veld waarin verschillende soorten bloemen schone sier maken. Bloemenweiden zijn als gecultiveerde natuur: er is ruimte voor natuurlijke processen, netjes beheerd door de mens. Bloemenweiden omvatten meerjarige bloemen die jaarlijks of meermaals per jaar uit hun wortels schieten. En ook eenjarige bloemzaden die samen voor een indrukwekkend natuurspektakel zorgen.

Onze visie

De bloemenweide is geen klassieke tuinstijl, wél een weelderig oord vol kleuren en geuren. De bloemenweide verrijkt uw tuin ook in ecologisch opzicht, dankzij de aantrekkingskracht op gevarieerde fauna. De mooiste weides zijn evenwichtig qua kleur, hoogte en textuur.

Bij de aanleg en het onderhoud van een bloemenweide komt heel wat kijken. Van de voorbereiding van de grond tot het maaien en opnieuw zaaien. Bovendien bepalen de ligging van uw tuin en de klimatologische omstandigheden mee het resultaat van uw bloemenweide. Peter Ons heeft jarenlange ervaring met de aanleg en het onderhoud van bloemenweiden.

Wat kunnen we voor u betekenen?

U kan bij mij terecht voor ontwerp, aanleg & tuinonderhoud. Let wel: wij combineren uw tuinaanleg altijd met de aanleg van een prairietuin of bloemenweide.

Bekijk hieronder enkele van onze creaties van bloemenweiden:

Overtuigd van de vele voordelen van een bloemenweide? Peter Ons verzorgt de aanleg en het onderhoud volgens de regels van de kunst.