OVER ONS

U bent hier: Home > over ons

Peter Ons

Passie, kennis en ervaring

Peter Ons is een doorgewinterde groenspecialist met twintig jaar ervaring. Hoewel zijn parcours aanvankelijk klassiek was, richt hij zijn aandacht sinds acht jaar grotendeels op zijn grootste passie: prairietuinen. Peter experimenteerde jarenlang met tientallen plantensoorten en is een plantenkenner pur sang. Die botanische kennis in combinatie met zijn voorliefde voor natuurlijk ogende tuinen, resulteerde in zijn gekoesterde specialisatie: de eigenzinnige prairietuin.

Prijsbeest

De ontwerpen van Peter Ons vielen al meermaals in de prijzen. Zo won hij in 2010-2011 brons in de wedstrijd ‘De Vlaamse Tuinaannemer voor een stadstuin in Kessel-Lo. In 2014-2015 won hij in dezelfde wedstrijd opnieuw brons voor een tuin in Kumtich bij Tienen. De grote tuin van circa vijftien are hoort bij een klassieke nieuwbouwwoning. De grond zelf vormde een uitdaging, met veel puin en stenen. Tegelijk bood de relatief arme grond ook een voordeel: de planten hechten er zich stevig vast. De voortuin en de zone rond het huis kregen een vrij klassieke invulling die de rust benadrukt. De grote graspartij draagt bij tot de ordelijke uitstraling dicht bij de woning, en biedt tegelijk speelruimte voor de kinderen. De rest van de tuin oogt bont en weelderig: de prairietuin par excellence!

Auteur: marc verachtert
Foto’s: Geert Van de Velde

Auteur: marc verachtert
Foto’s: Geert Van de Velde

Auteur: marc verachtert
Foto’s: Geert Van de Velde

Peter Ons
Peter Ons
Peter Ons

Overtuigd van de vele voordelen van prairietuinen? Peter Ons verzorgt de aanleg en het onderhoud volgens de regels van de kunst.

Klassieke tuinen & bloemenweides

Houdt u meer van een klassieke tuin met een duidelijke ruimtelijke structuur en lijnvoering? Ook dan bent u bij Peter Ons aan het juiste adres. Peter Ons legt uw klassieke tuin aan met veel gevoel voor orde en symmetrie, consequente lijnen en een rustig ritme. Of bent u eerder verzot op de bonte pracht van een bloemenweide? Reken dan op Peter Ons voor een ontwerp dat kleur brengt in uw tuin én uw leven. Bloemenweides dragen bij tot het natuurlijke evenwicht. Ze trekken allerlei nuttige insecten aan, en zetten de natuur in beweging.