Door Peter Ons
Een plaatje

Onze tuin was vanaf de aanleg een plaatje. Maar het bijzonderste is toch wel dat de tuin het hele jaar door verandert. We worden telkens opnieuw getrakteerd op een verrassing!

Carine en Steven

De koning te rijk

Peter Ons overtuigde ons om een prairietuin aan te leggen. We hebben er nog geen moment spijt van gehad. Onze tuin is een pronkstuk, boordevol geuren en kleuren. En als we de bijen horen zoemen en de vlinders zien rondfladderen, dan voelen we ons de koning te rijk!”

Marc en Isabelle

Passie, kennis en ervaring

Peter Ons is een doorgewinterde groenspecialist met twintig jaar ervaring. Hoewel zijn parcours aanvankelijk klassiek was, richt hij zijn aandacht sinds acht jaar grotendeels op zijn grootste passie: prairietuinen. Peter experimenteerde jarenlang met tientallen plantensoorten en is een plantenkenner pur sang. Die botanische kennis in combinatie met zijn voorliefde voor natuurlijk ogende tuinen, resulteerde in zijn gekoesterde specialisatie: de eigenzinnige prairietuin.

Prijsbeest

De ontwerpen van Peter Ons vielen al meermaals in de prijzen. Zo won hij in 2010-2011 brons in de wedstrijd ‘De Vlaamse Tuinaannemer’ voor een stadstuin in Kessel-Lo. In 2014-2015 won hij in dezelfde wedstrijd opnieuw brons voor een tuin in Kumtich bij Tienen. De grote tuin van circa vijftien are hoort bij een klassieke nieuwbouwwoning. De grond zelf vormde een uitdaging, met veel puin en stenen. Tegelijk bood de relatief arme grond ook een voordeel: de planten hechten er zich stevig vast. De voortuin en de zone rond het huis kregen een vrij klassieke invulling die de rust benadrukt. De grote graspartij draagt bij tot de ordelijke uitstraling dicht bij de woning, en biedt tegelijk speelruimte voor de kinderen. De rest van de tuin oogt bont en weelderig: de prairietuin par excellence!