Door Peter Ons
Een plaatje

Onze tuin was vanaf de aanleg een plaatje. Maar het bijzonderste is toch wel dat de tuin het hele jaar door verandert. We worden telkens opnieuw getrakteerd op een verrassing!

Carine en Steven

De koning te rijk

Peter Ons overtuigde ons om een prairietuin aan te leggen. We hebben er nog geen moment spijt van gehad. Onze tuin is een pronkstuk, boordevol geuren en kleuren. En als we de bijen horen zoemen en de vlinders zien rondfladderen, dan voelen we ons de koning te rijk!”

Marc en Isabelle

Een bloemenweide is een veld waarin verschillende soorten bloemen schone sier maken. Bloemenweides zijn als gecultiveerde natuur: er is ruimte voor natuurlijke processen, netjes beheerd door de mens. Bloemenweides omvatten meerjarige bloemen die jaarlijks of meermaals per jaar uit hun wortels schieten. En ook eenjarige bloemzaden die samen voor een indrukwekkend natuurspektakel zorgen.

De bloemenweide is geen klassieke tuinstijl, wél een weelderig oord vol kleuren en geuren. De bloemenweide verrijkt uw tuin ook in ecologisch opzicht, dankzij de aantrekkingskracht op gevarieerde fauna. De mooiste weides zijn evenwichtig qua kleur, hoogte en textuur.

Bij de aanleg en het onderhoud van een bloemenweide komt heel wat kijken. Van de voorbereiding van de grond tot het maaien en opnieuw zaaien. Bovendien bepalen de ligging van uw tuin en de klimatologische omstandigheden mee het resultaat. Peter Ons heeft jarenlange ervaring met de aanleg en het onderhoud van bloemenweides.

Integreer een bloemenweide in uw tuin.