TUINAANLEG

U bent hier: Home > tuinaanleg

Tuinaanleg en prairietuinen gaan hand in hand

Tuinaanleg prairietuin? Peter Ons combineert de aanleg van uw tuin in combinatie met zijn passie: prairietuinen. Waarom? U creëert een natuurlijke, ecologische en onderhoudsvriendelijke tuin die qua stijl perfect aansluit bij klassieke & moderne tuinen.

Tuinaanleg door Peter Ons

In een klassieke of moderne tuin heerst bovenal symmetrie. Strakke lijnen vormen het skelet van uw tuin, met zichtlijnen op boeiende elementen: van een prieeltje of een sculptuur tot een vijver of een waterpartij.

Klassieke tuinen zijn doorgaans afgebakend met hagen, borders of bomenrijen. Voor paden zijn stadsklinkers en kiezel prima geschikt. Om de rechtlijnigheid van het tuinontwerp te doorbreken, leggen we paden doorgaans aan in ronde en gebogen vormen. Zo creëren we speelse kronkelingen die een lust zijn voor het oog.

Een prairietuin of bloemenweide is niet alleen natuurlijk & ecologisch, maar zorgt ook voor kleuren & geuren:

Het kleurgebruik bij klassieke tuinen is overwegend sober en ingetogen. Peter Ons brengt hier verandering in door uw tuinaanleg te combineren met de aanleg van een prairietuin of bloemenweide. Dat kan een grote oppervlakte zijn, langs een padje of in de voortuin. Door een prairietuin of bloemenweide kan u het hele jaar door genieten van een onderhoudsvriendelijke, ecologische & kleurrijke tuin.

Zelfs in de winter is het een pronkstuk vol geuren en kleuren. Uw tuin verandert het hele jaar door en u wordt telkens getrakteerd op een aangename & mooie verassing.

IMG_6903

Wat kunnen we voor u betekenen?

U kan bij mij terecht voor aanleg & tuinonderhoud. Let wel: wij combineren uw tuinaanleg altijd met de aanleg van een prairietuin of bloemenweide.

Bekijk hieronder enkele van onze creaties:

Overtuigd van de vele voordelen van prairietuinen? Peter Ons verzorgt de tuinaanleg en het onderhoud volgens de regels van de kunst.