Door Peter Ons
Een plaatje

Onze tuin was vanaf de aanleg een plaatje. Maar het bijzonderste is toch wel dat de tuin het hele jaar door verandert. We worden telkens opnieuw getrakteerd op een verrassing!

Carine en Steven

De koning te rijk

Peter Ons overtuigde ons om een prairietuin aan te leggen. We hebben er nog geen moment spijt van gehad. Onze tuin is een pronkstuk, boordevol geuren en kleuren. En als we de bijen horen zoemen en de vlinders zien rondfladderen, dan voelen we ons de koning te rijk!”

Marc en Isabelle

In een klassieke tuin heerst bovenal symmetrie. Strakke lijnen vormen het skelet van uw tuin, met zichtlijnen op boeiende elementen: van een prieeltje of een sculptuur tot een vijver of een waterpartij. De beplanting is formeel en eenvoudig: het groen wordt als het ware aan banden gelegd. Het kleurgebruik is overwegend sober en ingetogen, terwijl ornamenten en vormsnoei als blikvangers dienst doen.

Klassieke tuinen zijn doorgaans afgebakend met hagen, borders of bomenrijen. We maken veel gebruik van buxus of zijn vervanger ilex, taxus en ook carpinus fagus (beukenhaag). Klassieke bloemen zoals rozen brengen een vleugje romantiek in het decor. Door wintergroene vakken te combineren met bloeiende zomerborders, is uw tuin doorheen de seizoenen adembenemend mooi.

Voor paden zijn stadsklinkers en kiezel prima geschikt. Om de rechtlijnigheid van het tuinontwerp te doorbreken, leggen we paden doorgaans aan in ronde en gebogen vormen. Zo creëren we speelse kronkelingen die een lust zijn voor het oog.

Vraag Peter Ons vrijblijvend advies voor uw klassieke tuin.